Усім нам подобається смачна, якісна та корисна їжа. Однак ми повинні дбати і про те, щоб їжа була безпечною. Харчові продукти з хвороботворними бактеріями, вірусами, паразитами чи то шкідливими хімічними речовинами можуть стати причиною більш як 200 різноманітних хвороб. Отож проблема безпечності їжі – на часі завжди.
Проте сьогодні законодавство України вже гармонізоване з законодавством Європейського Союзу й передбачає запровадження процедур та заходів, спрямованих на виготовлення безпечних харчових продуктів. Основну відповідальність за безпеку несуть оператори ринку харчових продуктів.
Щоб випускати безпечні харчові продукти, операторам ринку необхідно мати базові знання з харчового законодавства. Персонал, який обробляє, готує та подає страви в харчоблоках закладів освіти, також повинен мати достатній рівень знань.
Вимоги до безпечності та якості харчових продуктів – складова частина започаткованої реформи шкільного харчування.
Цей курс охоплює основи харчового законодавства та специфіку його виконання в закладах освіти, гігієнічні вимоги та процедури, засновані на принципах НАССР у харчоблоках, розташованих у закладах освіти.
Під час навчання на курсі ви отримаєте відповіді на такі запитання:
Цей курс буде корисним для:
Після завершення цього курсу ви орієнтуватиметеся в основах харчового законодавства та вмітимете застосувати їх на практиці.
Доступ до реєстрації для проходження навчання: http://prometheus.org.ua/course/course-v1:Prometheus+HACCP_BASE101+2023_T2
*За інформацією ТОВ «Бюро цифрової освіти Прометеус»