Директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, керівники громад, освітяни області взяли участь у Європейському регіональному саміті шкільного харчування, що відбувся 12-13 листопада в столиці. На заході зібралися українські та європейські високопосадовці, експерти та представники громадськості, щоб обговорити:
- Кейси шкільного харчування в Європі та Україні;
- Високоякісне харчування для школярів: орієнтація на освітні результати;
- Вплив харчування на здоров’я дітей;
- Вивчення економічного розвитку через програми харчування та створення стійкої економічної системи.
Перша леді Олена Зеленська презентувала успіхи реформи шкільного харчування. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий наголосив на необхідності формування культури здорового харчування, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко – на необхідності звичок шкільного харчування та його вплив на здоров’я дітей.
З 2020 року Житомирщина активно реалізує реформу шкільного харчування, ініційовану першою леді України Оленою Зеленською. Отож під час саміту презентували досвід області у реформі шкільного харчування.
Крім цього, у рамках Саміту Житомирська міська територіальна громада приєдналася до Міланського пакту з міської продовольчої політики.
Загалом участь у саміті взяли близько 500 осіб із різних країн світу, зокрема представники Всесвітньої продовольчої програми ООН, Бюро ВООЗ в Україні, ЮНІСЕФ, Програми розвитку ООН (UNDP) та Світового банку, а також – урядів і посольств понад 20 країн.
Саміт став важливим поштовхом для продовження реформи шкільного харчування, дав можливість продемонструвати наші досягнення, а також визначити нові завдання у сфері шкільного харчування.