Департамент освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації 10014, майдан ім. С.П. Корольова, 12 +38-0412-42-14-01 ztedu@ukr.net
Новий оберт реформи шкільного харчування на Житомирщині
28.02.2024

Новий оберт реформи шкільного харчування на Житомирщині

У рамках обласного форуму «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини» заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець разом з генеральною директоркою Директорату професійної освіти МОН Іриною Шумік, представниками проєктного офісу реформи шкільного харчування та  директоркою Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталією Осипович відвідали кулінарні хаби, що створені на базі закладів професійної освіти Житомирщини.

Один з хабів запрацював на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради у 2024 року. Ще один кулінарний хаб функціонує на базі Державного навчального закладу «Центр сфери обслуговування м.Житомира».

Заступник начальника Житомирської ОВА зауважив, що відкриття цих хабів є важливим кроком у процесі реформування системи шкільного харчування, спрямованого на підвищення якості та варіативності харчування учнів, а також на розвиток професійних навичок майбутніх фахівців у сфері громадського харчування.

«Кулінарні хаби на Житомирщині слугують центрами навчання за новими стандартами в рамках реформи шкільного харчування. Вони призначені для того, щоб навчати кухарів готувати страви з нового шкільного меню. Ми продовжуємо розвивати мережу кулінарних хабів Житомирщини, діючи відповідно до Стратегії реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською», — зазначив Юрій Денисовець.

Директорка професійної освіти МОН Ірина Шумік наголосила на основній меті хабів.

«Кулінарні хаби створять стійку платформу для забезпечення закладів освіти  висококваліфікованими працівниками», — зауважила Ірина Шумік. — «Це необхідно для забезпечення якісного та безпечного харчування школярів. Друга ціль полягає у виробленні здорових харчових звичок у дітей».

Наразі завершуються роботи з відкриття ще одного кулінарного хабу на базі Коростишівського професійного аграрного ліцею.

Далі буде…..

 

Нагадуємо, що кулінарний хаб – це простір із сучасним обладнанням, де кухарів навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню.